Forsiden Tidligere 2011-10-22 Els Cools og Oliver Streich
2011-10-22 Els Cools og Oliver Streich

22. oktober - 19. november 2011
"Iscenesættelse"
Els Cools og Oliver Streich
(- viser maleri og fælles-illustrationer)


Belgisk-fødte Els Cools maler med bred pensel, stærke strøg og hidsige kulører sin helt egen motivverden med krasse elementer af realisme på grænsen mellem det groteske, absurde og det humoristiske.  Hun skildrer i sine malerier grænselandet imellem det realistiske og det surrealistiske, og udfordrer hele tiden drillende vores virkelighedsopfattelse. Et karakteristisk motiv er ofte små figurer som forgrund til en sceneagtig baggrund. Hendes skarpe øje for detaljens betydning og evne til at se den omgivende verden fra andre vinkler end de almindelige, afspejler sig i hendes barokke og realistiske billeder.


Udstillingen viser endvidere eksempler på Els Cools evner som illustrator. Hun viser et bredt udvalg af illustrationer i bøger, som hun og hendes mand, Oliver Streich, har lavet gennem de senere år. Deres arbejdsteknik skaber en parallel verden til den virkelige og til det skrevne ord. Også dér hvor billederne er illustrationer i en bog, er de selvstændige værker.  Det har ikke skortet på interesse og bogudgivelser i en række lande, lige fra USA til Korea og Kina, hvilket titler som ”Der Schnabelsteher” og ”En engel under trappen” i sig selv illustrerer.
"Harvest", - maleri af Els Cools


CV

Els Cools, født 1966 i Belgien og bosat i Danmark siden 1992, uddannet illustrator fra Sint-Lukaspaviljoen og Det Kongelige Akademi i Antwerpen samt Akademiet i Bratislava i Slovakiet. Hun har som maler deltaget i utallige udstillinger i Danmark og Belgien, har udført adskillige udsmykninger, og har modtaget flere priser og legater.


Oliver Streich, født i 1968 og uddannet på Schule für Gestaltung (Bern) og VSVU (Akademiet i Bratislava). Også han beskæftiger sig med illustration, maleri og tegning, og har bl.a. udstillet på Kunstnernes Påskeudstilling. Han har sammen med Els Cools illustreret en lang række bøger, blandt andet børnebøger, udgivet i mange lande.


 
Fællesillustration: "Der Schnabelsteher"