Forsiden Presse Pressemeddelelse 2013-08-10 (Hornsleth back in town)
Pressemeddelelse 2013-08-10 (Hornsleth back in town)

PRESSEMEDDELELSE:

En provokatør kommer til byen

"Hornsleth back in town” er titlen på spændende udstilling i Det Hemmelige Galleri i Herning


Han lægger ikke fingrene imellem i sit oplæg til eftersommerens første, spændende udstilling i Det Hemmelige Galleri i Herning:

- I ER FUCKED, KÆRE KUNSTELSKERE. Alt håb er dog ikke ude, fortabte syndere. Kom med jeres forpulede sorte penge og kast dem ind i kunsten, og kom hjem som nye mennesker! Sådan lyder det fra en af tidens mest succesfulde danske kunstnere. Kristian von Hornsleth er med sin farverige personlighed og kontroversielle malerier og kunstprojekter vant til at sige tingene lige ud, og det gør han med udstillingen ”Hornsleth back in town” fra 10. august til 14. september.


Han har givet udstillingen undertitlen ”Herlige Herning Holder Hundrede”, og præsenterer nye og tidligere værker i en underholdende og tankevækkende sammenhæng. Udstillingens titel henviser til Hornsleths mangeårige venskab og samarbejde med kunstelskere og kunsthandlere i Herning, og byder på malerier, skulpturer, lyskasser og grafiske tryk. Samt overraskende på gratis plakater til de første 300 gæster.


International mediestorm

Kristian Hornsleth konfronterer vores besættelse af branding, celebritykultur og brandvarme politiske emne. Altid med hensynsløs humor, og hans evne til at chokere og inspirere har givet ham mange tilhængere blandt sin generations meningsdannere og kunstelskere rundt om i verden. Så intenst at den prisvindende skuespilforfatter Jakob Weis i 2012 skabte den to gange Robert belønnede forestilling ”Udslet Hornsleth”


Han gjorde sig kendt i den brede offentlighed med et banebrydende konceptuelt kunstprojekt, ”Uganda Village Project”, hvor han fik 100 fattige afrikanere til at skifte navn til Hornsleth i bytte for landbrugsdyr. Det skabte en international mediestorm, og bidrog til at gøre ham til populær debattør i radio og tv. Kristian von Hornsleth lægger ikke fingrene imellem, når han kompromisløst finder penslen frem. Hans direkte og ublu tekst- og billedebrug har givet ham en stærk fan skare, men også skabt voldsom kritik.


Biler og brands

Hornsleth skaber værker i maleri, skulptur og happenings. Nogle er farvestrålende abstrakte, andre er collagebaserede, og henvender sig direkte til beskueren med tankefulde og ironiske one-liner-tekster som f.eks F.Y.A.L., der kan betyde: ”Fuck You Art Lovers”, eller: ”For Young Art Lovers” - eller hvad man matte finde genklang for.


Blandt hans markante projekter er samarbejdet med britiske Morgan, der bad ham udsmykke 10 Morgan-sportsvogne. Desuden har han skabt værker på en Lamborghini og ikke mindst på en serie på 30 Ducati motorcykler. Han har skabt værker til Novo, A.P. Møller, Danske Bank, Statens Kunstfond, og Lego,  og hans værker har været vist på gallerier og museer verden over, særligt i Storbritannien, Tyskland, USA, Italien og Kina.

 

CV


Kristian von Hornsleth, født 1963, er student fra Herlufsholm Kostskole, og blev uddannet 1988-94 ved Kunstakademiets Arkitektskole. Han blev kendt i bred offentlighed ved sit Uganda-landsby-projekt i 2006, og gjorde sig bemærket i 2008 ved at sælge aktier til våbenindustrien, hvor afkastet fra aktierne skulle investeres i humanitære organisationer og projekter.  Flere af hans projekter har vakt offentlig forargelse, men kunstkritiker på Information Michael Jeppesen skriver: ”Hornsleth er en af de mest velinformerede og intelligente kunstnere”.

Kristian von Hornsleth har med sin kunst været med til at markedsføre kendte brands. Det lille ”von” anskaffede han sig i sin tid, da han syntes at hans borgerlige navn var for kedeligt. Kedelig er han imidlertid ikke, den danske provokatør.

 
Kristian von Hornsleth er tilbage i Herning – og udstiller farverig, provokerende kunst i august-september. 


Pressetekst: Gorm Albrechtsen