Forsiden Presse Pressemeddelelse 2013-12-02 (Franz Beckerlee i stueplan)
Pressemeddelelse 2013-12-02 (Franz Beckerlee i stueplan)

Trods juletyranniet -
og drag på vandring

Soloudstilling i Det Hemmelige Galleri med musisk multikunstner

 

På sin første soloudstilling i Herning skildrede musikeren, multikunstneren Franz Beckerlee øjeblikket og nuet med originale installationer og skulpturer. En interesse for klassiske amerikanske biler skabte også kontakt med ligesindede i byen på heden, og nu er han tilbage til Herning.

Men det er en billedkunstner med spektakulære og dramatisk farvemættede malerier, man vil møde på udstillingen ”Franz Beckerlee i stueplan” i december-januar. Venter man at møde hans installationer, må det vente til en anden god gang, for maleriet har bemægtiget sig huset.


Besøgende kan se frem til en rejse ind i en voldsom verden med betagende udtryksmidler, der vil pirre fantasien. Alle billederne er bearbejdet energisk med spartel og få udvalgte penselstrøg, og udtrykket er ekspressivt med lysende, nærmest fluorescerende farver i abstrakt sammenspil.


Find selv vej


-Dristigt og komplekst i de mange lag af glødende farver, som det blev udtrykt af en kunstanmelder. Bylandskaber og psykiske landskaber kæmper om pladsen på de store lærreder. Du er selv inde i det og ude om det, og må selv finde vej gennem underskoven.


Franz Beckerlee startede tidligt som kunstner med at lave skulpturer og en baggrund som værktøjsmager. Han begyndte at arbejde med forskellige af hverdagens effekter, og skabte værker, som nøgternt og usentimentalt registrerede udsnit af hverdagen.


-Jeg var billedkunstner, før noget andet. Så kom musikken, og Gasolin tog al min tid, lød hans forklaring. Nu vil besøgende kunne konstatere, at rejsen langtfra er tilendebragt, og at kunstneren atter har begivet sig i ukendt retning med nye skildringer af en kompliceret verden, som vi så hver især må afkode.

 

Fakta


Franz Beckerlee, født 1942, begyndte at spille saxofon som 12-årig. Han blev verdenskendt i Danmark som guitarist, efter at han sammen med Wili Jønsson og Kim Larsen i 1969 dannede Gasolin. Bandet blev 1970'ernes absolut mest populære danske rockorkester, Han var guitarist i Gasolin, og har desuden spillet jazz. Som maler, skulptør og installationskunstner har han også skabt sig et navn.

Udstillingen ”Franz Beckerlee i stueplan” viser malerier og bronzer i Det Hemmelige Galleri, Bredgade 5A i Herning 7. december-18. januar.


Af Gorm Albrechtsen