Forsiden Presse Pressemeddelelse 2015-08-14 (TEKO Møbeldesign & Haute Coute)
Pressemeddelelse 2015-08-14 (TEKO Møbeldesign & Haute Coute)

PRESSETEKST:

TEKO Møbeldesign & Haute Couture

TEKO-designere udstiller på Det Hemmelige Galleri – få et indblik i de studerendes designverden og oplev frugten af deres arbejde.


De fleste kender TEKO, men hvad laver de designstuderende egentligt på skolen? Hvordan opstår et design, og hvor får de deres kugleskøre og innovative idéer fra?

Det Hemmelige Galleri vil i et samarbejde med møbeldesignelever fra TEKO give udefrakommende en smagsprøve på elevernes kreative og sprudlende sind. Her kan man få stillet sin nysgerrighed for, hvordan og hvorfor et design opstår.

Mere end 20 studerende og færdiguddannede vil i denne sammenhæng vise et udvalg af egne produkter inden for møbler, belysning og interiør i et væld af farver, former og funktioner. Her er blandt andet prøvet kræfter med træ-, plast- og metalværkstedet og med materialer som læder, pap og glas.

- Men før et produkt opstår, har der været en tanke bag, fortæller en af hovedkræfterne bag udstillingen, Lise Vester Pedersen.

- Derfor er det oplagt at vise den bagvedliggende proces - fra idé til et design. Det er alt fra den første spæde tanke og streg på papiret til en mock up, prototype eller et færdigt produkt.

Væggene vil derfor blive dekoreret med skitser, små modeller, 3-D renderinger, arbejdstegninger mm., fra denne livlige proces og tilblivelse af et produkt, fork

Udstillingen byder ikke kun på noget for de møbelinteresserede, - der er også sansevækkende og lækkert haute couture fra Fashion-elever og uddannede, som er sprængfyldt med karakter og som udfordrer fantasien.

Udstillingen åbner lørdag 22. august fra klokken 14.00 til 17.00 i Det Hemmelige Galleri, hvor der er mulighed for at møde udstillerne og at få en snak med dem om deres produkter og designverden.

- Hvis interessen for udstillingen er en succes, vil vi forsøge at gøre dette til årlig tradition, så vi alle kan få glæde af TEKO’s blomstrende design univers, fortæller Lise Vester Pedersen og gallerist Ole Sejersen. Udstillingen med møbeldesign og Haute Couture kan ses i galleriet til og med lørdag 12. septemper.