Hvad har et hemmeligt galleri og VPN til fælles?

Med et hemmeligt galleri på din telefon er du sikker på, at dine private billeder og videoer ikke eksponeres til andre ved et uheld. På samme måde kan du være sikker på, at din færden på internettet ikke kan spores eller udnyttes af andre, når du bruger en VPN. 

Forøg din sikkerhed med en VPN

Når du surfer på nettet og indtaster dine personlige oplysninger, vil der altid være risiko for hackere. Når du bruger en  VPN, gør du det umuligt for udefrakommende at følge med i, hvad du laver og dermed udnytte dine private oplysninger. 

En VPN er et Virtual Private Network, som krypterer og anonymisere dine oplysninger på nettet. På den måde vil både din færden og dine oplysninger være hemmelige for alle andre end dig. Dette er blot en af fordelene ved at benytte en VPN. 

Benyt offentlige Wi-Fi sikkert med en VPN

Når du logger på offentligt tilgængeligt Wi-Fi med din telefon eller computer, eksponerer du også din færden og dine oplysninger for alle andre på samme netværk. På den måde kan hackere i værste tilfælde udnytte dine filer og dine data. De fleste VPN-forbindelser dog beskytte dig fra dette og også fra virus på nettet. Dette kan du læse meget mere om hos de forskellige udbydere. 

Men ved at benytte en VPN-forbindelse beskytter du alle dine mobile enheder på én gang. Der findes en app til din computer og telefon, hvilket giver dig mulighed for at benytte VPN-forbindelsen på flere enheder på samme tid. Du skal blot sikre dig, at den VPN-udbyder, du vælger, også tilbyder denne funktion. 

Få endnu flere streamingmuligheder med en VPN

Du får også mulighed for at tilgå udenlandske streamingsider eller for eksempel den udenlandske Netflix eller HBO og dermed få adgang til endnu flere film og serier. På samme måde kan du også låse op for det danske indhold på Netflix, hvis du for eksempel er på ferie i udlandet. Generelt kan du faktisk låse op for blokerede hjemmesider med en VPN-forbindelse, hvilket giver dig mange flere muligheder på nettet. 

Sådan finder du den rette VPN

Der findes mange VPN-udbydere, så det kan ved første øjekast virke uoverskueligt at finde den rette. Derfor anbefales det, at du benytter en af de hjemmesider, som tester og anmelder de forskellige VPN-forbindelser. På disse hjemmesider kan du finde fordele og ulemper ved de forskellige udbydere. Det kommer nemlig helt an på, hvad du ønsker at benytte din VPN til.

Der findes for eksempel VPN-forbindelser, der egner sig bedre til gaming og streaming end blot at beskytte dine oplysninger. Når VPN-forbindelser testes, bliver der kigget på alt fra design og hastighed til antallet af servere. Men bare rolig, du behøver ikke at vide en masse om disse ting – test-hjemmesiderne klarer ærterne for dig.