Hvad er kunst?

Der er ingen universel definition af visuel kunst, selvom der er en generel enighed om, at kunst er en bevidst skabelse af noget smukt eller meningsfuldt ved hjælp af dygtighed og fantasi. Definitionen og den opfattede værdi af kunstværker har ændret sig gennem historien og i forskellige kulturer. Jean Basquiat-maleriet, der blev solgt for 110,5 millioner dollars på auktion i maj 2017, ville uden tvivl have haft problemer med at finde et publikum i renæssance-Italien, for eksempel.

Kunst er en meget forskelligartet række menneskelige aktiviteter, der beskæftiger sig med at skabe visuelle, auditive eller udførte artefakter – kunstværker – der udtrykker forfatterens fantasifulde eller tekniske færdigheder og er beregnet til at blive værdsat for deres skønhed eller følelsesmæssige kraft.

De ældste dokumenterede kunstformer er billedkunst, der inkluderer billeder eller genstande inden for områder som maleri, skulptur, trykning, fotografering og andre visuelle medier. Arkitektur er ofte inkluderet som en af billedkunstene; ligesom dekorativ kunst involverer det skabelse af genstande, hvor de praktiske overvejelser om brug er væsentlige, på en måde, at de normalt ikke er i en anden visuel kunst, som et maleri.

De største malere nogensinde

  1. Leonardo da Vinci
  2. Vincent van Gogh
  3. Michelangelo
  4. Rembrandt
  5. Claude Monet
  6. Caravaggio
  7. Pablo Picasso
  8. Johannes Vermeer
  9. Raphael
  10. Salvador Dalí