Breinholdt, Ruddi

Født 1974

Uddannelse:

2000 – Reklametegner

Udstillinger:
2007 – ”Drawn 2 B alive” Det Hemmelige Galleri
2006 – Kromann & Reumert
2005 – Herning Kunstmuseum
2005 – Galleri X
2005 – Det Hemmelige Galleri
2004 – Galleri Fjeldgaard
2004 – Galleri Galskab

Ruddi Breinholdt vil gerne skabe opmærksomhed omkring en overset kunstform, som aldrig rigtig har fået den respekt som den fortjener. Derfor har Ruddi navngivet hans oversete stil for ”ART-tention”, han kræver opmærksomhed gennem galleriet ved hjælp af stil, ide og kunstneriske færdigheder og han vil bevise at selv om man kommer fra gaden, findes der en plads blandt de anerkendte kunstnere.

Det er stadig den dag i dag, det rebelske og retten til at sige og gøre som han vil, der driver Ruddi, han henter inspiration fra gadekunstens metropoler, bl.a. Berlin, Amsterdam, Vancouver og New York.

Han har taget stencil stilen til sig, blandet den med sticker kulturens enkelthed og bibeholdt de gamle teknikker fra graffiti og har skabt sin egen stil. Ruddi arbejder fortrinsvis med akryl, spraymaling og tusch. Omdrejningspunktet i Ruddi´s malerier er de nøgne figurer, de præger billederne og træder i karakter med en skarp sort outline og ofte med et overraskende direkte blik, rettet mod beskueren. Gennem figurerne vil Ruddi gøre Art-tention stilen mere ”spiselig”, ofte er den klassiske graffiti båret af kryptiske bogstaver som kun er for indviede.

Malerierne bærer præg af en fortid som Art-Director, når han arbejder med skrifttyper, stemning, farver og ide. Ruddi´s malerier indeholder ofte statements inspireret af tanker, betragtninger af omverdenen og hans kærlighed til naturen.

Ruddi bevarer den rebelske stil fra gaden, som han selv siger ” taget ned af muren og placeret på lærred”.